Ιστορική Αναδρομή

Οργανόγραμμα

Κοινωνική Ευθύνη

Βιοκαύσιμα

Οικονομικά στοιχεία

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Βιοκαύσιμα

Βιοκαύσιμα ονομάζονται τα καύσιμα εκείνα στέρεα – υγρά ή αέρια τα οποία προέρχονται από την βιομάζα και συνήθως είναι:  ξύλο – πυρηνόξυλο – κλαδέματα από δασικά προϊόντα – υπολείμματα καλλιεργειών – κουκούτσια φρούτων. Θεωρούνται ανανεώσιμα καύσιμα και χαρακτηριστικό τους είναι οι χαμηλές εκπομπές CO2 κατά την καύση τους σε σχέση με τα συμβατά ορυκτά καύσιμα.

Η "ΚΥΚΝΟΣ ΑΕ" χρησιμοποιεί ως κύριο καύσιμο το πυρηνόξυλο το οποίο προέρχεται από την κατεργασία του ελαιοπυρήνα στα πυρηνελουργεία και αποτελείται από τον πυρήνα της ελιάς, το σαρκώδες μέρος της και την φλούδα της.

Θεωρείται από τα καλύτερα βιοκαύσιμα σύμφωνα με τις έρευνες που έχει διεξάγει το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), σε περισσότερα από 200 είδη βιομάζας. Η σύνθεση του είναι περίπου ίδια με του ξύλου με μέγιστη υγρασία 12%, μηδαμινή περιεκτικότητα σε θείο, και δεν περιέχει τοξικές ενώσεις ή βαρέα μέταλλα, ενώ τα υπολείμματα τέφρας του είναι max 3%.

H "Κύκνος ΑΕ" κατάφερνει εδώ και δεκαετίες να παράγει υψηλής ποιότητας προϊόντα, σταθερά αυξανόμενο πελατολόγιο της με αιχμή την ποιότητα και το σεβασμό προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον.